Om CarbZone

CarbZone är det första företaget i Sverige som sedan 2003 specialiserar sig på livsmedelsprodukter med lite kolhydrater.

CarbZone har sitt huvudkontor i Stockholm och drivs av Tom och Ewa-Lena Hedrup. Både Tom och Ewa-Lena har själva varit överviktiga och gått ner i vikt genom att välja kost med lägre kolhydratinnehåll. De bestämde sig för att börja tillverka och sälja egna livsmedel med mindre andel kolhydrater och härdade fetter. År 2003 kom de första produkterna till Sverige.

I dag producerar CarbZone en rad livsmedelsprodukter för den svenska marknaden som finns i många livsmedelsbutiker i landet under varumärkena LowCarb®, NyStart!®, Protein Plus® och CarbSweet®. Alla produkter har lågt kolhydratinnehåll, är fiberrika, och med ett högt proteininnehåll. De innehåller dessutom äkta aromer och är blodsockertestade. Det ska gå att äta nyttig mat som ändå är smakrik.

CarbZones produkter passar extra bra för hälsointresserade, diabetiker, styrketränare och personer som vill hålla ner sitt intag av kolhydrater.

 

Du kan lita på CarbZone

Vi vill att du som konsument ska kunna lita på att våra produkter håller hög kvalité, och att våra näringspåståenden är korrekta. Förutom att detta regleras via Svensk lag har vi valt att vara helt transparenta med de analyser som vi göra på våra produkter.  Alla näringsanalyser ligger publicerade på vår webbsida, våra leverantörer är certifierade med IFS, CarbZone är dels ceritificerade via Prosanitas och Kiwa för KRAV för att säkerställa säkerheten och vi är även HACCP utbildade.

Utöver detta har vi årliga kontroller från Stockholms Stad, Miljö och Hälsa där man kontrollerar att den märkning vi har angett på våra produkter stämmer samt att de näringsvärden vi anger är korrekta. Vid det senaste besöket skickade de även själva våra produkter till analys för att ytterligare säkerställa att den information som vi anger på våra produkter är korrekt. I den senaste rapporten kan man läsa att vi inte fått en endaste anmärkning...du kan med andra ord lita på CarbZone!

Medarbetare på huvudkontoret

Snabb info

  • CarbZone grundades 2003
  • Säte: Stockholm
  • Antal anställda: 11 st
  • Antal artiklar: 27 st
  • Antal återförsäljare: ca 850 st
  • Varumärken: Low Carb®, NyStart!®, ProteinPlus®, CarbSweet®

   

Från Pressrummet